Tjek for væggelus ved din væglampe i dit soveværelse

Tjek for væggelus ved din væglampe i dit soveværelse

Hvis du nogensinde har oplevet at blive invaderet i dit private repertoire med væggelus, så ved du nok også, at de kan være pest at komme af med igen; for har de først slået sig ned, så kan kun professionelle skaffe dem af vejen.

Man skal have fat i skadyrsbekæmpelsen i den forbindelse, for selvom man før i tiden kunne købe insektmidler herhjemme til at komme den slags til livs, så er det mest effektive, at man får godkendte skadedyrsfolk til at se på dem.

Lad os lige indlede med en forklaring om væggelus, så du måske kan se pointen i at kigge efter dem omkring din væglampe, du måske bruger som natlampe i dit soveværelse, og som hænger tæt på din seng.

For væggelus fungerer på den måde, at når man først har fået dem hjem fra for eksempel et hotelophold i udlandet, så tager de bo i ens varme omgivelser, hvor man sover – ofte soveværelset – og så spiser de/bider i os ved de legemsdele, som stikker ud fra dynerne med videre.

Om dagen kan man ikke se dem, da de er nattedyr, men de kan overleve i rigtig lang tid, så, som sagt: får de først fæste i ens hjem, kræver det en hel del at slippe af med dem.

Dette findes der mange husråd til blandt andet ved at fryse ens sengetøj ned sammen med alt det andet, man har sovet i og sover på og eventuelt udskifte det og helt destruere det gamle.

Men hvordan spotter man så, om man har væggelus, for bid kan jo være mange ting, og de er jo ikke til at se om dagen?

Jamen, man skal kigge i kanten af de møbler, man sover i, hvor man måske kan spotte nogle sorte pletter; disse pletter er ekskrementer fra væggelusene.

Disse kan så også forekomme ved ens væglampe, specielt hvis den er boret ind i væggen.