Moderne eller gammel designerlampe

Moderne eller gammel designerlampe

Det føles meget hjemligt at tale om designerlamper, for der er næsten ærkedansk over det, når snakken falder på emnet “designerlamper”, så derfor er det en god idé at overveje, hvilke designerlamper man pryder sit hjem med, når det er en del af den danske livsnerve at diskutere designerlamper.

Om man er så er kender udi faget designerlampe, så er det stort set på linje med, at selv de mest uinteresserede i musik ved, hvem The Beatles er; og på samme måde ved de fleste danskere, at der findes noget, der hedder en PH Lampe.
Mange danske hjem har nok gennem tiden haft en eller flere af disse ikoniske lamper hængende derhjemme, men de frembringer nok ikke meget andet end en nostalgisk fornemmelse nu om stunder, så for tiden handler det om at følge moden og de trends, der gør sig gældende blandt designerlamper, så man kan have hjemmet opdateret med de nyeste trends blandt lamper.

Men derfor kan du godt gå efter de “lidt mindre” kendte designerlamper, der har følt tidens tand, og måske på den måde få skabt en retrobølge i de danske hjem.

For eksempel var Arne Jacobsen også ude at skabe en designerlampe, der udelukkende skulle benyttes til SAS hotellet i København. 
Ved at eje en af disse, som du måske kan være heldig at finde på auktion, besidder du ikke alene noget eksklusivt dansk design, du kan også være sikker på at skabe misundelse i dine vennekredse.

I den lidt mere obskure afdeling kan du finde en designerlampe af Svend Aage Holm, der har skabt en lampe, der sender associationer til den stribede raket, man kender fra Tintin-tegneserierne, hvis stil også har vundet indpas i moden, så ved at eje sådan en har du både noget sjældent og værdifuldt og rammer ned i tidens tand.

Vælg din personlige designerstil, om det så er at følge tidens tand eller skue bagud (og dermed måske være trendsættende).