Hvad skal du være opmærksom på, når du køber en brugt bil

Går du med planer om at købe en ny brugt bil, er det en god ide at starte med at lære mere om den bilmodel, du overvejer at købe. Start med at læse hvad du kan finde af informationer på internettet. Husk at der kan være forskel på hvilken år bilen er fra. 

Hvilke problemer vil typisk få dig til at besøge en mekaniker. Er det små problemer, der nemt kan fixes eller er de store og dyre. Hvis det sidste er tilfældet bør det som minimum afspejle sig i salgsprisen. Det er også godt at finde ud af hvad tidligere ejere af bilen siger om den. Har de været glade for bilen og vil de anbefale eller fraråde dig at købe den. 

Skal du vælge en forhandler eller privat sælger

Når du skal ud og se nærmere på en bil har du som udgangspunkt to muligheder. Du kan vælge at købe din bil hos en privat sælger eller hos en forhandler som AT Biler. Fordelen ved at vælge at købe en bil hos en forhandler er at handlen er en del af købeloven og bilen kommer med en rimelig garanti. Har du købt bilen hos en privat sælger, har du købt bilen som beset og kan ikke vende tilbage og klage.

Uanset om du vælger det ene eller andet, er det en god ide at tage en lang tur i bilen og lære den at kende. Du skal en tur rundt i byen og en tur på motorvejen. Få også gerne en uafhængig mekaniker til at gå bilen igennem, så der ikke er ukendte fejl, som kan vise sig at være en dyr affære at få lavet efterfølgende. Nøjes du med blot at køre rundt om hjørnet, lærer du ikke andet om bilen, end om den starter når du drejer for nøglen.